Licht verteerbaar voedsel lijst

Licht verteerbare voeding

Een licht verteerbaar voedsel lijst aanhouden is aan te bevelen als je net ziek bent geweest en moeilijk eten binnen kunt houden. Bijvoorbeeld na buikgriep moet je voorzichtig zijn als je weer begint met eten. De spijsvertering is dan namelijk gevoeliger. Een licht verteerbaar voedsel lijst kan ook gebruikt worden wanneer je kind ziek is of is geweest.

Licht verteerbaar voedsel lijst

Wat is licht verteerbaar voedsel?

Voedingsmiddelen die licht verteerbaar zijn, worden gemakkelijk afgebroken in de organen voor de spijsvertering. De voedingstoffen worden snel opgenomen door het lichaam. Hoe gemakkelijker het voedsel verteerd wordt, des te minder ontlasting soep licht verteerbaaren gasvorming er ontstaat. Op de licht verteerbaar voedsel lijst staan gekookte groente en fruit, dat heel veel vezels bevat. Fruit bevat wel veel zuur, dus pas daarmee op voor patiƫnten met buikgriep.

Licht verteerbaar

Voedingsmiddelen van de licht verteerbaar voedsel lijst die je voorzichtig kunt proberen zijn:

* Beschuiten, crackers en wit brood
* Soep, bijvoorbeeld kippensoep met vermicelli
* Rijst en pasta (dit is een zeer boeiend, lichtverteerbaar pastasalade-recept)
* Geraspte appel
* Gestoomde groente
* Lichte groente, zoals gekookte peentjes
* Thee

Te vermijden

Voedingsmiddelen die niet op de licht verteerbaar voedsel lijst staan en zwaar worden verteerd, zijn bijvoorbeeld vlees, dat geen vezels bevat:

koffie licht verteerd* Vet vlees
* Rauwe groenten, zoals paprika
* Citrusvruchten
* Aardappels
* Pikante kruiden
* Volkoren producten
* Saus
* Koffie

Let dus op: voeding die perfect gezond kan zijn hoeft daarom niet licht verteerbaar te zijn. Kom je toch nog wat zaken tekort door de meer eenzijdige voeding? Overweeg hier en daar wat natuurlijke supplementen die je kunnen helpen je voeding aan te vullen met mineralen, vitamines en voedingsstoffen.